Bij de keuze voor hermotorisering van heischip Noord in 2016/2017 was het voor De Klerk Werkendam vanzelfsprekend om op zoek te gaan naar een vooruitstrevende en duurzame toepassing van de hedendaagse techniek. Ruimschoots voldoen aan de nieuwe Europese emissie-eisen, een passend motorvermogen versus laag brandstofverbruik, schoon, geluidsarm, binnen financieel budget en met de toepassing tevens uniek & onderscheidend zijn voor opdrachtgevers, dat waren de eisen. Wij hebben met De Klerk al meer dan 30 jaar een goede relatie en samenwerking en deelden die gedachte met als resultaat een wereldprimeur: Paccar / DAF MX11 Euro 6 road-motoren toegepast in een nautische omgeving.

De Klerk Werkendam

Afmetingen

Werf

Vink diesel

Installatie
  • 2x MX11-210 kW (heischip Noord)
  • 2x MX13-390 kW (kraanschip Volkerak)
  • 1x MX11-300 kW (kraanschip Volkerak)
  • 2x MX11-240 kW (werkschip IJmeer)
  • 1x MX11-300 kW (kraanschip Merwede)
  • 2x MX13-390 kW (kraanschip Biesbosch)
  • 1x MX11-300 kW (kraanschip Biesbosch)

De Klerk vertelt: "Na de succesvolle hermotorisering en het positieve resultaat van heischip Noord was het niet meer dan vanzelfsprekend om samen met Vink diesel deze ingeslagen weg voort te zetten en diverse schepen in de drijvende vloot van De Klerk ook te voorzien van deze Stage V techniek. Zo volgde in 2018 werkschip IJmeer (2x Paccar MX11) en in 2022 zelfs drie schepen: kraanschip Volkerak (2x Paccar MX13 en 1x MX11), kraanschip Merwede (1x Paccar MX11) en heischip Biesbosch (2x Paccar MX13 en 1x MX11). Waarmee De Klerk vooruitstrevend op koers ligt op het gebied van verduurzaming van de drijvende vloot.

De samenwerking in de projecten verloopt altijd zeer prettig. Vink diesel heeft oog voor de klant maar luistert vooral goed, waardoor wensen tijdens een project volledig in de uitvoering verwerkt worden. Zij is een meedenkende partner met een no-nonsense mentaliteit in de communicatie, korte lijnen met gevolg snelle to-the-point acties wanneer nodig.

De praktijkervaringen met de inmiddels vijf verduurzaamde schepen zijn zeer positief. De installaties draaien vlekkeloos, geen storingen en voldoen volledig aan de gestelde eisen en verwachtingen.

Kortom de reeds jarenlange goede samenwerking met Vink diesel heeft voor ons als De Klerk wederom bewezen dat Vink diesel als betrouwbare scheepsmotoriserings partner eenzelfde koers vaart, waarbij innovatie en duurzaamheid hoog in het vaandel staan."

De praktijkervaringen met de inmiddels vijf verduurzaamde schepen zijn zeer positief. De installaties draaien vlekkeloos, geen storingen en voldoen volledig aan de gestelde eisen en verwachtingen. De Klerk Werkendam

Heb je vragen of wil je meer weten?

Neem contact met ons op en raak in gesprek met onze experts.

Ga naar contact