De duurzame DAF/Paccar MX13-390 kW Euro VI voortstuwingsmotoren inclusief af fabriek SCR en DPF nabehandelingsunit leveren voor ms. La Coruna een passende oplossing. Thierry Vleminckx is de eerste Vlaamse schipper die hiervoor kiest.

ms. La Coruna

Afmetingen

56m x 5,8m

Werf

Vink diesel

Installatie
  • MX13-390 kW

Thierry vertelt: "In 2016 begon ik rond te kijken om de machinekamer te veranderen. Op de Maritime Industry beurs in Gorinchem zag ik de eerste Euro VI dieselmotor staan bij de Vink diesel stand. Ik heb me hier goed in verdiept en ondertussen ook naar verschillende opties gekeken, bijvorbeeld naar een Electro motor en op batterijen. Uiteindelijk bleek de DAF/Paccar MX13 390 kW met roetfilter voor ms. La Coruna de beste optie. Dit maakte het voor ons technisch haalbaar en betaalbaar om verder te kunnen met ons schip."

Tijdens de proefvaart bleek dat er een afname van 90% had plaatsgevonden op trilling aan boord Thierry Vleminckx

"De motor bevalt erg goed. De complete installatie neemt aanzienlijk minder ruimte in beslag. Hij verbruikt zo’n 33% minder brandstof dan de vorige motor. Als de wind van achteren komt, hebben we geen roet geur meer van de uitlaat. Wanneer we nu andere schepen passeren, hebben we hinder van hun uitlaat geur. De nieuwe motor is schoon en super stil. We kunnen nu meer geluiden horen dan alleen de geluiden uit de machinekamer. Ook bleek tijdens de proefvaart dat er een afname van 90% plaats had gevonden op trilling aan boord tijdens het varen. Gezien de actuele ontwikkelingen en stikstokproblematiek is dit het juiste moment om te vergroenen."

Heb je vragen of wil je meer weten?

Neem contact met ons op en raak in gesprek met onze experts.

Ga naar contact